covoare autentice oltenesti chilimuri

Povestea a inceput din frageda copilarie si a fost mereu in sufletul meu, astepta doar momentul sa fie scoasa la lumina. Made with love Romania a plecat de la ceea ce ma defineste pe mine, originea mea, a mamei mele, a bunicii mele, a strabunicii. M-am nascut in sudul Olteniei si pana la 7 ani am crescut in casa bunicilor. In fiecare vara, bunica vopsea lana in culori minunate, iar iarna tesea povesti cu acele culori de vis. In casa parintilor mei, in fiecare an, inainte de Paste, scoteam la aer covoarele si velintele (asa numim noi scoartele, velinte), le puneam pe sarma si pe garduri sa se aeriseasca. Ma minunam de fiecare data de cat de fidel erau redate lalelele, macii, trandafirii, cate de minunat erau imbinate culorile.
Nu se mai tes covoare de mai bine de douazeci de ani. Multe gospodarii au fost modernizate, lucru bun de altfel, insa o parte dintre velinte si chilimuri nu au supravietuit modernizarii. Pe altele le-au distrus moliile sau timpul. Impreuna cu familia mea, recuperam covoare si macate vechi atat din zona Olteniei de unde sunt majoritatea, dar si din alte zone ale tarii cu traditie in tesut, le curatam, reparam daca este cazul si incercam sa le gasim un loc de cinste in casele celor care le apreciaza, in Romania sau peste hotare. De aici si numele, este o poveste despre noi, pe care dorim sa o spunem tuturor celor care doresc sa ne asculte. ­čÖé Si poate, intr-o zi, vom da razboiul de tesut jos din pod si vom incepe sa mai tesem povesti in culori.
Toate covoarele si velintele sunt unicat, lucrate manual din fir de lana pe urzeala de bumbac. Vechimea lor poate ajunge la peste 100 de ani, cei ce veti decide sa le luati in casele voastre veti achizitiona o poveste tesuta, o parte din istoria si indemanarea femeilor din satele Romaniei.

Povesti tesute