Drumul covorului fermecat – Paris, Londra, Mogosoaia

Pe unde a mai calatorit covorul fermecat, ducand traditia romaneasca peste mari si tari

Pentru ca Made with love Romania se doreste nu doar un magazin din care sa puteti achizitiona covoare romanesti autentice, ci si un ambasador al traditiei noastre, al frumosului si autenticului romanesc, incepem azi o serie de articole prin care va prezentam drumul covorului romanesc, destinatiile in care ajung aceste minunatii tesute, unde merg sa infrumuseteze casele si sa aduca bucurie inimilor si veselie ochilor celor ce le privesc si indragesc!

Primul nostru covor, de care ne-a fost extrem de greu sa ne despartim cu atat mai mult cu cat era din colectia familiei, a mers intr-o casa si la o stapana draga noua, care ne-a incurajat si sustinut inca de la inceput si careia ii multumim. Ca sa ne aline dorul, ne mai primeste din cand in cand in casa de la Mogosoaia, unde o mai ademenim si cu alte modele frumoase, pe care le pozam in acele decoruri minunate, semn ca stapana are ochi pentru frumos si usa deschisa pentru noi. Mai jos poza cu covorul ce si-a gasit locul la Mogosoaia. Alte doua modele in aceleasi culori sunt disponibile in shop-ul nostru etsy, aici dar si un alt exemplar superb pe fundal turcoaz cu flori multicolore.

Covor cos cu flori, model din Oltenia. Disponibil aici

Tot din colectia noastra au plecat alte minunatii tesute, de care ne amintim cu drag si transmitem in acelasi timp gandurile noatre bune si celor care le-au primit cu inima deschisa in casele lor. O minunata traversa rosie cu model floral delicat specific Olteniei, a luat drumul Frantei, catre cineva nostalgic dupa copilaria petrecuta in sudul Romaniei. Tot catre Franta, de asta data la Paris, a plecat un vechi covor cu trandafiri superbi, sa-si gaseasca loc de cinste si sa ne reprezinte intr-un décor pur parizian.

Traversa rosie cu flori stilizate
Covor vechi din lana cu trandafiri

La o aruncatura de bat, peste Canalul Manecii, a decis sa ne reprezinte covorul cu model in zig-zag. Nu e de mirare, culorile sale superbe fac casa buna cu stilul londonez!

London calling

Pentru ca este evidenta preferinta pentru covoare romanesti a celor din tara lui Rodin, Voltaire si Monet (nu doar ei dar deh, sunt subiectiva, mi-am enumerat si eu favoritii), superbul covor alb cu flori in culori ce te hipnotizeaza, albastru electric si fuchsia naucitor, provenind din Tara Oasului, a ajuns cu bine intr-o casa in care va reprezenta motiv de bucurie si de multe discutii despre Romania. N-o spunem noi, ci chiar stapana casei Lucru intarit si de motanul roscovan ce nu se mai da dus de pe covor, l-a adjudecat, precum se vede. 😊

Stop, al meu! 🙂 Covor cu flori, lucrat manual Made with love Romania
Minunatii tesute. Covor romanesc din lana

In timp ce scriu aceste randuri, un alt covor foarte vechi din lada noastra de la Amarasti a plecat la drum lung peste ocean, spre Canada. Vom reveni cu informatii imediat ce com afla ca a ajuns cu bine in noua lui casa! Pana atunci, va invitam cu drag sa ne urmariti si, de simtiti ca v-ati gasit preferatul dintre zecile de covoare romanesti autentice asteptam sa ne dati de veste, ne vom bucura sa le trimitem catre case primitoare si stapani cu dragoste pentru frumos. Cateva dintre covoarele disponibile, in pozele de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *